niedziela, 25 maja 2014

Wiosna na kanapce...

Każdy z nas go jadł i niemal każdy potrafi sobie przyrządzić, ale...
... gdyby trafił się jednak ktoś, kto nie potrafi,
to od dziś nie musi obchodzić się smakiem*...



Może sobie zrobić sam ;)
... bo to proste jest i smaczne,
i jeszcze na dodatek zdrowe - same witaminy ;)





Wiosenny twarożek 
z rzodkiewką i szczypiorkiem :)

  • opakowanie dobrego twarogu
    - ideałem byłby własnoręcznie uwarzony, ale...
    Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma :D
    Ja najczęściej używam tego ---> klik
  • pęczek rzodkiewki 
  • pęczek szczypiorku lub od biedy mała cebulka
  • małe opakowanie (200 g) przyzwoitej śmietany
  • sól i pieprz
  • kromka ulubionego chleba z masłem ;)



Rzodkiewkę umyć i pokroić na plasterki. 

Cebulę obrać, pokroić w bardzo drobną kostkę i zasypać w misce szczyptą soli
- szczypiorek tylko umyć i posiekać :D


Ser rozdrobnić w misce
(z cebulą lub szczypiorkiem),
dodać rzodkiewkę i śmietanę.

Doprawić solą i pieprzem
a potem dokładnie wymieszać.

Ot i wsio...
Mówiłam, że łatwe :D


*jeśli rzecz jasna jakimś cudem trafi na ten wpis ;)

2 komentarze:

  1. Ach jak ja lubię twarożek z rzodkiewką :) pyszności

    OdpowiedzUsuń
  2. tez uwielbiam taki twarożek! :)

    http://lamodalena.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń