Są naprawdę łatwe do zrobienia, stosunkowo tanie a brak urody nadrabiają smakiem... ;)
Ciastka kokosowe
- 5 dag masła
- 2-3 białka jaj
- 3/4 szklanki cukru
- kilka łyżek mleka (2-3)
- 2 opakowania wiórków kokosowych
(200 g) - 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- łyżka cukru wanilinowego
Do rozpuszczonego masła dodać mleko i cukier, następnie cały czas mieszając doprowadzić do jego rozpuszczenia. Dodać wiórki, wymieszać.
Z białek ubić pianę, dodać mąkę i cukier wanilinowy, połączyć z przestudzoną masą kokosową.
Wykładać łyżką na wysmarowaną tłuszczem blachę, wstawić do nagrzanego do 180 stopni
i ustawionego na termoobieg piekarnika , piec 5 minut po czym zmniejszyć temperaturę do ok. 100 stopni
i dosuszać jeszcze ok. 10 minut.
Łatwe, szybkie i na dodatek pyszne!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Piłeś - nie pisz ;)